Жінка з невеличкого містечка біля Кельну розмістила компакт-диск на eBay після того, як її чоловік помер. Але вона не очікувала, що лот приверне увагу Клептона. Сам диск був бутлегом (піратською копією) з одного з живих виступів Клептона у 80-х, який жінка не купила і не продала. Але німецький суд став на бік Еріка Клептона після того, як він подав позов.

Габріеле П. доведеться сплатити судові витрати майже 4000 доларів за порушення авторських прав. Жінка намагалася оскаржити рішення. Вона сказала суду, що не знала, що порушує авторські права, коли виставляла контрафакт на продаж приблизно за 11 доларів.

— Мій чоловік купив компакт-диск в 1987 році в універмазі, а не десь під прилавком, — розповіла жінка.

Компакт-диск було виставлено на аукціоні eBay лише один день, перш ніж він був вилучений, і його ніхто не купив. Суддя окружного суду Дюссельдорфа відхилив апеляцію жінки. На думку судді, немає значення, що вона не купувала диск або не знала, що це незаконний запис. Суд підтвердив заборону на продаж диску, та попередив, що у разі другої спроби жінці загрожує штраф у сумі до 282 000 доларів чи до 6 місяців примусових робіт.

Досі незрозуміло, як Клептон дізнався про продаж піратського компакт-диску на eBay. Тож пильнуйте свої лоти – Ерік Клептон спостерігає за вами.