Музиканти давно скаржаться на низькі виплати від Spotify. Гурт The Pocket Gods вирішив, що час діяти та влаштував невелику диверсію. Так, музиканти випустили альбом, який містить 1000 пісень. І  кожна з них  триває лише 30 секунд. Це пов’язано з тим, що Spotify активує прибуток після 30 секунд відтворення. То навіщо писати довші пісні?

– Іноді ми починаємо з приспіву та повторюємо його, в інших піснях є куплет та приспів. Тут не так багато місця для маневру, – каже фронтмен Pocket Gods Марк Крістофер Лі.

Музиканти не приховують, що альбом є провокацією. І розуміють, що Spotify може запросто заблокувати їм доступ до платформи через таку витівку. Але група готова піти на цей ризик заради справедливої ​​оплати у майбутньому.

– Раніше ми отримували 0,007 у.о. за перегляд, але виплати скоротилися ще більше, відколи Spotify купив подкаст Joe Rogan Experience за 100 мільйонів доларів, — кажуть учасники гурту.

До речі, згідно з дослідженням, сьогодні пісні в середньому на одну хвилину і 13 секунд коротші, ніж 20 років тому. І в цьому винні саме алгоритми. Тож Pocket Gods цілком в тренді.

Раніше МБ писав про нові функції Spotify, введені платформою минулого року.