Ткаченко

Олександр Ткаченко опублікував пост зі зверненням до представників місцевої влади. Міністр нагадав мерам міст (і особисто меру Львова Андрію Садовому), що локдаун не передбачає автоматичного закриття закладів культури.

— У «червоній зоні» заклади культури можуть залишатись відкритими, якщо співробітники та відвідувачі є вакцинованими, або мають результат негативного тестування методом ПЛР, або експрес-тест, або сертифікат, що підтверджує одужання. Спілкуючись зі своїм давнім знайомим, мером Львова Андрієм Садовим, я дійсно бачу, що є різне розуміння того що можна, а що не можна у межах постанови Кабміну №1236. Тому хотів би пояснити: юридично місцева влада має право посилювати обмеження. АЛЕ заклади культури найбільш безпечні місця. Тому встановлювати для них додаткові обмеження і фактично закривати, у випадку, коли співробітники вакциновані – несправедливо. Сфера культури, що мала чи не найбільші збитки через пандемію, не зможе витримувати удар за ударом. Якщо вам не байдуже на українську культуру – не закривайте її, – написав міністр.

Також Ткаченко похвалився тим, що посприяв відкриттю у Львові музеїв та галерей. Концерти теж не буде скасовано. Це стосується всієї України. Здається, музична індустрія разом з адміністрацію міст вирішили протестувати систему контролю відвідувачів на офлайн-подіях. Тож не забувайте покласти в кишеню не тільки квиток, але й сертифікат щеплення.