Під час святкування Дня Незалежності України Монатік отримав звання «заслуженого артиста». «Музичний бізнес» з’ясував які це дає преференції:

1) По-перше, звання «заслуженого» гарантує надбавку у розмірі 20% до посадового окладу. Тобто Монатік наразі має підняти собі зарплату в власному лейблі аби не порушувати закон.

2) По-друге, Монатік тепер може знімати кліпи «на всі гроші». Більш немає сенсу відкладати на завтра те, що можна витрати сьогодні.  «Заслужені» отримують надбавку до пенсії в розмірі 25% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. На теперішній час надбавка становить 463,50 копійок.

3) По-третє, звання заслуженого прирівнюється до наукового ступеня кандидата наук. Поки Монатіка зарано вважати прямим конкурентом Поплавському (має звання народного), але відкриваються широкі перспективи.

4) По-четверте, «заслужений» – це ще, як мінімум, 20 тисяч гривень до гонорарів на корпоративах. Принаймні жарти на цю тему не вщухають в Мережі вже тиждень. Втім, можливо, люди пишуть цілком серйозно …