Розширені рекомендації передбачені тільки для преміумпередплатників.

Spotify вже давно має функцію рекомендації «схожих» треків. Зазвичай користувач бачить їх внизу плейліста. Тепер рекомендації мають бути більш розширеними та, мабуть, нав’язливими завдяки програмі «Enhance». Новизна ідеї полягає в тому, що треки додаються одразу між вашими піснями.

 — Ви отримаєте одну рекомендацію після кожних двох треків, максимум 30 рекомендацій. Якщо вам подобається те, що ви бачите, натискайте значок + поруч із кожною новою доріжкою, аби назавжди додати їх до списку відтворення, — дає пояснення компанія в офіційному пресрелізі.

Здається, слушна думка. Користувачі отримають можливість «розширити кругозір», а артисти — новий спосіб просування треків. Однак експерти поставилися до нової функції з великою пересторогою. Є побоювання, що «Enhance» після закінчення тестового періоду, використають як основу для платної програми просування Discovery Mode. Цю програму Spotify анонсувала ще минулого року. Її ідея проста: артисти та лейбли вибирають треки для просування в обмін на нижчу ставку роялті.

Ця думка дуже не сподобалася Конгресу США. Ряд конгресменів вважає, що таким чином сервіс в кінцевому підсумку знизить ставку роялті до нуля.

— Артисти і лейбли будуть змушені погоджуватися на нижчі гонорари як спосіб потрапити в надзвичайно конкурентне музичне середовище, — зазначив представник Конгресу Джеррі Надлер.

Скандал розгорівся цього літа, конгресмени відправили офіційні запити в Spotify, вимагаючи роз’яснень. Відповіді не отримали. І зрозуміло, тепер кожне оновлення викликає підозру. Але на даному етапі «Enhance» виглядає цілком безневинно.