Головна Новини

У школах Південної Кореї почали вивчати кей-поп

Кей-поп
фото ABC News

У навчальній програмі Південної Кореї з’явився новий предмет «основи кей-поп музики». Як повідомляє ABC News  за останній рік вже понад дванадцять коледжів, які раніше викладали класичну музику і танці «перепрофілювалися» на кей-поп.

Цікавий експеримент проводить і середня школа Квангчон. За погодженням з Управлінням освіти школа повністю оновила перелік предметів і стала називатися Вищою школою корейської попмузики й виконавського мистецтва. Місцева влада підтримала ініціативу і виділили на розвиток проєкт понад 10 мільйонів доларів.

У школі дітей вчать грати на музичних інструментах, складати пісні, танцювати. Також викладають основи музичного менеджменту. Очікується, що після закінчення школи, випускники очолять індустрію кей-попа. Зможуть стати не тільки співаками, а й продюсерами, хореографами, сценаристами.

З огляду на безмежний потенціал індустрії кей-попа, ми інвестуємо в школу, сподіваючись, що місто стане меккою для навчання фахівців цієї перспективної індустрії, — розповів АВС News представник місцевого Управління освіти Чон Де Хо.