Sony Music

У музичній індустрії Європи ведуть активну боротьбу щодо рівної оплати праці чоловіків і жінок. У 2017 році у  Великобританії ввели закон, за яким компанії зі штатом понад 250 співробітників зобов’язані щорічно повідомляти про нерівність в оплаті праці. Цього тижня мейджори опублікували звіт. Як з’ясувалося, найбільш поважають працю жінок в Sony Music. Лейбл виплачує жінкам 91 пенсів за кожен фунт стерлінгів, який заробили чоловіки у 2020 році. На другому місці – Warner Music UK. Компанія платить жінкам 82 пенсів. Найбільш важко доводиться жінкам в Universal Music UK, де представниці прекрасної статі отримують лише 75 пенсів.

Антирекорд щодо оплати праці поставив британський підрозділ Spotify. Там, навпаки, зменшили виплати. У 2019 жінкам платили 86 пенсів, а у 2020 скоротили суму до 81 пенсів.

Британські ЗМІ відзначають, що не так просто знайти музичну компанію, де тримають генедерний баланс щодо виплат. Але такі приклади є. Зокрема, йдеться про британські товариства колективного управління (простіше кажучи «збирачів роялті»). Так у PPL і PRS, які займаються ліцензуванням музики, жінки заробляють 1,02 фунта стерлінгів на кожен фунт стерлінгів, зароблений чоловіками.

— Відбулися деякі довгоочікувані поліпшення в подоланні гендерного розриву в оплаті праці, який буде зменшуватися, якщо більше жінок займуть керівні посади у своїх організаціях, — зазначив виконавчий директор UK Music Джеймі Нджоку-Гудвін.