На французькій Рів’єрі завершився Каннський фестиваль-2021. На думку оглядачів фестиваль вийшов трохи сумбурним через обмеження Covid-19. І все ж церемонія відбулася. Головним «музичним тріумфатором» став Ерван Кастекс, відомий як RONE. Француз переміг у премії «Найкращий саундтрек». Ця одна із незалежних премій, яка присуджується у рамках фестивалю з 2012 року. Ініціатором свого часу виступили провідні французькі журналісти, які й засідають в журі. Цього разу їх особливо вразила музика до чорно-білого фільму Жака Одіара «Париж, 13 округ».

— Музика супроводжує в мандрах чотирьох молодих людей, у яких секс часто передує коханню, — сказано в офіційному релізі фільму.

Очевидно, це те що називається «на одному диханні». І муза не підвела — французький автор отримав світову славу. Втім, і до цього 41-річний музикант був досить помітною фігурою на французькій електронній сцені. Критики бачать в RONE інтелектуального автора, який не боїться експериментувати, поєднуючи різні жанри. Останнє творіння музиканта — електронна музика для Марсельського національного балету. Це шоу обіцяє «приголомшити» майбутнє Венеціанське бієнале.

В інтерв’ю французькому виданню «Allocine» RONE розповів, що музика до фільму писалася в страшному цейтноті.

— Жак запропонував мені через три дні надіслати музику. Це божевілля! Я подумав про себе: «Гаразд, пан або пропав». Відіслав треки, а відповідь я буду пам’ятати все життя: «Приголомшливо», — каже переможець.

Далі режисер вирішив, що йому потрібно у два рази більше музики, ніж планувалося спочатку. В результаті RONE повинен був написати 45 хвилин всього за місяць.

— Я був в захваті й зовсім переляканий. Кожен день ми розмовляли з ним телефоном. Все йшло дуже швидко, ми особливо не морочилися, — зізнається музикант.