Nirvana офіційно заперечила проти позову, поданого Спенсером Елденом. Саме цей хлопець у дитинстві прикрасив обкладинку легендарного альбому Nevermind і наразі вимагає мільйонної компенсації.

Адвокати Nirvana вважають аргументи Елдена «смішними». Зокрема, Елден стверджує, що його опікуни не знали, для чого було зроблено фотографію оголеної дитини. На думку позивача, музиканти «свідомо виробляли та рекламували дитячу порнографію”. Водночас на думку самих музикантів, Елден «витратив три десятиліття на те, щоб заробити на своїй популярності як «Nirvana Baby».

— Він багаторазово інсценував фотографію в обмін на винагороду; у нього на грудях витатуйована назва альбому “Nevermind”; він з’явився на ток-шоу, як Nirvana Baby; він має копії обкладинки альбому з автографами для продажу на eBay; і він зваблював жінок, використовуючи свою популярність, — стверджують юристи Nirvana.

Адвокати наполягають на тому, що звинувачення Елдена не лише необґрунтоване, а й «несерйозне». Адже якщо припустити, що обкладинка є порнографією, доведеться засудити мільйони американців, які купили альбом, «за зберігання порнографії». І найголовніше – Елден не може розраховувати на компенсацію через «строк давності» Відповідно до законів США Елден мав лише десять років для подання позову: або з моменту, коли було зроблено фотографію, або з моменту коли він з’ясував, яким чином використовується зображення. Простіше кажучи, хлопець надто довго розмірковував. Водночас адвокати Елдена запевняють, що терміни давності поновлюються щоразу, коли альбом знову надходить у продаж (Nirvana дійсно перевидавала альбом із зображенням немовля).Тож судові баталії набирають обертів. Чергове судове засідання має відбутися у січні.