Українські правовласники, які представляють музичних мейджорів, – міжнародні компанії, що володіють правами на більшість світового музичного репертуару, включно з музикою виконавців Abba, Rammstein, Aerosmith, Rihanna, Imagine Dragons та тисяч інших зарубіжних артистів, –  а також представники вітчизняних музикантів, пропонують керівникам українських представництв Samsung, LG, Sony, Huawey а також інших імпортерів побутової електроніки зустрітись особисто, переговорити й поставити всі крапки над «і» щодо питання приватного копіювання.

Музичні комерсанти пропонують зустрітись керівникам компаній імпортерів тет-а-тет, особисто, без залучення юристів, представників асоціацій і профільних організацій з обох сторін, щоби остаточно обговорити тарифи за так зване приватне копіювання – відрахування, що сплачуються  в Україні та багатьох інших країнах світу імпортерами гаджетів і носіїв за копіювання на них музики й фільмів.

З точки зору музичного бізнесу, такий формат може бути конструктивним. Представники музичної індустрії очікують відповіді щодо їхньої пропозиції.

МБ раніше писав про відрахування (роялті) за приватне копіювання, які його противники назвали «податок на смартфон», що активно критикувався в українських медіа і в той же час сплачується у переважній більшості країн Європейського Союзу.

Лист представників музичного бізнесу