Представники незалежної ініціативи Music Export Ukraine (займається просуванням українських артистів на міжнародній сцені) створили єдину базу основних гравців вітчизняного музичного ринку.

— Не можу вже й порахувати СКІЛЬКИ разів до нас звертались з питаннями: “А що у вас?”. Ми ще досі для Європи — дикий незвіданий ринок. Величезний (в порівнянні з іншими країнами), але як з ним працювати — незрозуміло, просто дикий вестерн.Тому роками мріяли зробити базу української музичної індустрії і нарешті можемо відпустити у світ!», — написала у Facebook  співзасновниця Music Export Ukraine Альона Дмуховська.

База складається із двох розділів. Перший — це жива музика (перелік фестивалів, промоутерів тощо) та запис (лейбли, студії звукозапису). У кожному пункті перераховано до десяти найбільш потужних гравців, більшість із яких мали досвід роботи з іноземними артистами. Ці гравці добре відомі, тому навряд чи для українських музикантів база відкриє «нові імена». Хороша новина в тому, що всі охочі компанії можуть «додатись» до бази. Тож, якщо плануєте виходити на міжнародний рівень, не варто ігнорувати можливість.