Woodstock
фото: digitalmusicnews.com

Під час фестивалю у Х’юстоні натовп затоптав 8 людей. Сотні фанатів дістали поранення.

Кривавий фестиваль пройшов минулої п’ятниці у Х’юстоні. Під час виступу Тревіса Скотта натовп кинувся до сцени: фанати зім’яли охорону за лічені хвилини й далі почався хаос.

— Відвідувачі фестивалю намагалися вирватися з натовпу, дехто забирався на динаміки та вживав відчайдушних заходів, аби не бути розчавленим, — пише видання Digital Music News.

Що цікаво, Тревіс Скот попри суцільне божевілля, продовжив виступ і закінчив сет.

Після виступу з’ясувалося, що натовп затоптав вісім людей — більшість із них підлітки. Сотні людей отримали поранення, із них 25 доставлено до реанімації. Коли роз’їхалися швидкі, поліція взяла справу до своїх рук. За попередніми даними, причиною трагедії стало:

1. Нестача персоналу. Організатори вирішили заощадити на охороні, тож натовп майже ніхто не стримував.

2. Бездумно розставлене загородження. Фанати, намагаючись вирватися, натикалися на металеві бар’єри й, по суті, опинилися в пастці.

1. Диверсія. Це пункт поки що під питанням. Але повідомляється, що, як мінімум, один із поліціянтів під час фестивалю отримав у шию укол із наркотичною речовиною. Можливо, фанати також були під кайфом не з власної волі, що своєю чергою спровокувало неадекватну поведінку. Наразі поліція Х’юстона перевіряє цю версію.

Тим часом одна з учасниць AstroWorld Мануель Соуза вже подала позов на організаторів у розмірі 1 мільйона доларів.

— Швидше за все, очікуються інші судові позови та навіть кримінальні справи, — зазначає Digital Music News.