Відбір на Євробачення-2022 розпочався зі скандалів, і пристрасті не вщухають. У суботу відбулося голосування (за традиційним алгоритмом: бали від журі + оцінки від глядачів), за результатами якого перемогла Alina Pash. Kalush зайняв друге місце.

Результати Євробачення

Ті, хто дивився відбір у прямому ефірі, напевно звернули увагу, що при оголошенні результатів Kalush ведучий кілька разів плутався в цифрах, а на екрані так і не з’явилася таблиця з результатами. Відразу після відбору команда Kalush вирушила до оргкомітету з вимогою показати результати, але отримала відмову.

Менеджер гурту Микола Кучерявий заявив, що команда підозрює фальсифікацію і планує звертатися до суду. У пошуках підтримки від фанатів в Інсті Enko (домашній лейбл Kalush) запустили флешмоб “Покажіть справжні результати”. Шанувальники музики відреагували миттєво. Більшість підтримали репера, наголосивши, що так і не змогли віддати свій голос за Kalush.


dana_trohimenko

я відправила смс за Калуш, але мені не прийшло смс що голос прийнято((( де правда ?!??


kola__official

Дуже дивна ситуація….якщо чесно…. Читати результати з якогось листочка….і потім його нікому ре показувати…це дивно …

Але чимало й таких, хто вимагає від репера «гідно прийняти поразку» та не каламутити воду.

Тож результати підняли в Мережі справжнє цунамі, де всі проти всіх. І пошуки правди, здається, потонули у болоті хейта.

Viktoria Stepanenko:

Я віддала голос одному з музикантів. Мені так і не прийшло повідомлення з підтвердженням зарахування мого вибору.

Я, якогось чорта, полізла перевірити інформацію щодо голосування у Фейсбук — може, не тільки в мене трапилася така проблема. Але замість відповіді я за пару хвилин отримала тонни бруду на пів життя вперед. Я прочитала хейт у бік всіх: Аліни Паш, Калуш, Веллбоя, журі, ведучих, журналістів, Суспільного та підраховувачів голосів. У списку хіба що Бога не вистачало, який то все породив.

Суспільне поки не надало офіційних коментарів з приводу результатів Нацвідбору.

Нагадаємо, МБ вже писав про “зашквари“, що трапились на офіційному відборі до Євробачення.